Förskola i korslimmat trä tar form i Öxeryd

Arkitektbyrån Kaka Arkitekter är en av flera konsulter i projektet, som tagit fram en visualiseringen över förskolan.

 

Karlanders deltar med Projekt- och byggledning i Lerums kommun. Vi genomförde en strategisk partnering upphandling med kommunen under 2017 för 4st förskolor. Den vinnande byggentreprenören är GBJ Bygg AB. Den första förskolan med 4st avdelningar inklusive tillagningskök som börjats bygga ligger i Öxeryd.

Bottenplattan göts i december 2018 och slutbesiktning är beräknad att ske i november 2019. Kaka Arkitekter är en av flera konsulter i projektet, som tagit fram den här visualiseringen över förskolan.

I byggnationen används korslimmat trä (KLT) vilket är ovanligt för förskolor i Göteborgstrakten. Det skapar en hälsosam miljö både i den färdiga förskolan men också en väldigt miljöriktig produkt.

Runt om förskolan finns en naturskön miljö med en fårhage som närmsta granne och en badsjö inom några hundra meter.

Karlanders på Brobyggardagen

Vi på Karlanders kunde självklart inte missa Brobyggardagens 30-års jubileum. Det är alltid lika trevligt att träffa gamla och nya bekanta inom branschen och lyssna på intressanta föredrag:)

Vårt deltagande på VARM på Chalmers

Tack studenter och branschkollegor som kom och tog en fika med oss på årets VARM på Chalmers.

Det blev många givande möten. Vi är glada för det stora intresset, både för Karlanders och branschen i stort.

Väg 27 Busshållplats Lockryd

Patrik Ahlqvist har som projektledare åt Trafikverket lett projektering och byggnation av nytt hållplatsläge vid Lockryd väg 27 i Svenjunga kommun.

 

 

Visa fler